Carthamus Oranje- Saffloer

1,50 morgen leverbaar

Carthamus oftewel Saffloer
Carthamus zijn distelachtige planten die op elke steel meer dan één bloemen hebben. Dit soort droogbloemen zijn ideaal om te gebruiken in droogboeketten of om te bloemschikken. Droogbloemen zijn duurzamer én voordeliger dan verse bloemen omdat ze maanden tot zelfs jaren mooi blijven.

Eenheid: Per stuk
Lengte: 50 tot 60 cm
De kleur en hoeveelheid bloemen per steel kunnen afwijken van de foto.

Droogbloemen per stuk verkrijgbaar
De boeketten met droogbloemen zijn een groot succes maar als u uw boeket graag wilt veranderen of er zelf een wilt samenstellen is dat lastig. Daarom bieden wij onze droogbloemen nu ook per stuk aan!

Zoekt u iets speciaals en kunt u het niet in onze webshop vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Carthamus oranje- Saffloer

De Saffloer is een sterk vertakte, distelachtige plant. De bloemen worden eerst saffraangeel en verkleuren dan tot rood. Carthamus bloemen zijn ideaal als opvulling voor je boeket maar ook te gebruiken tijdens het bloemschikken.

Bloemen kleuren je interieur!

Ben jij ook zo gek op droogbloemen? Maar wil je niet elke week een nieuwe bos halen? Dan zijn gedroogde bloemen echt iets voor jou. Je kunt van deze bloemen veel langer genieten ten opzichte van verse bloemen. Ze gaan namelijk maanden tot zelfs jaren mee.
Wat nog een groot voordeel is, ze hebben géén onderhoud nodig. Nooit meer hangende bloemen in je vaas dankzij deze prachtige boeketten.

Droogbloemen zijn dé woontrend van 2020. Je komt ze overals tegen, en wij snappen wel waarom! Ze zijn perfect om cadeau te geven, het is namelijk een bloemstuk wat lang goed blijft.
Wij bieden prachtige bossen aan van alleen de beste kwaliteit. Wij hebben bloemen in ons assortiment die ‘natuurlijk’ gedroogd zijn. Dit wilt zeggen dat ze hun eigen natuurlijke kleur nog hebben.Daarnaast hebben wij ook ruime keuze in gekleurde of zelfs gebleekte bloemen.

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen lijken veel op verse bloemen, alleen hebben ze een ander proces ondergaan na de oogst. Verse bloemen kunnen na de oogst meteen door naar de groothandel om uiteindelijk hun weg te vervolgen naar de consument.
Droogbloemen moeten eerst worden ‘gedroogd’. De verse bloemen worden in grote aantallen op de kop gehangen op een donkere plek, zodat ze indrogen.

Tijdens dit proces kunnen de bloemen ‘natuurlijk’ gedroogd worden, dit wil zeggen dat ze verder niet bewerkt worden qua kleur. Een tweede manier is het verven of zelfs bleken van de bloemen. Er zijn zo’n 30 soorten bloemen die je in kunt drogen, niet elke bloem is hiervoor geschikt. Op deze manier is er een groot aanbod in kleuren en soorten droogbloemen. Hierdoor passen droogbloemen in elk interieur!

Waarom we dit doen? Op deze manier kun je maanden tot zelfs jaren genieten van jouw prachtige boeketten! Hierdoor zijn prachtige bloemen een duurzame keuze.

Lees meer over droogbloemen

Wil je graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook!