Droogbloemen

Toont alle 9 resultaten

Gek op droogbloemen!

De boeketten met droogbloemen zijn een groot succes maar als u uw boeket graag wilt veranderen of er zelf een wilt samenstellen is dat lastig. Daarom bieden wij onze droogbloemen nu ook per stuk aan! Zo kunt u gemakkelijk zelf een droogbloemenboeket samenstellen of een bloemstukje maken.

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen lijken veel op verse bloemen, alleen hebben ze een ander proces ondergaan na de oogst. Verse bloemen kunnen na de oogst meteen door naar de groothandel om uiteindelijk hun weg te vervolgen naar de consument.
Droogbloemen moeten eerst worden ‘gedroogd’. De verse bloemen worden in grote aantallen op de kop gehangen op een donkere plek, zodat ze indrogen.

Tijdens dit proces kunnen de bloemen ‘natuurlijk’ gedroogd worden, dit wil zeggen dat ze verder niet bewerkt worden qua kleur. Een tweede manier is het verven of zelfs bleken van de bloemen. Er zijn zo’n 30 soorten bloemen die je in kunt drogen, niet elke bloem is hiervoor geschikt. Op deze manier is er een groot aanbod in kleuren en soorten droogbloemen. Hierdoor passen droogbloemen in elk interieur!

Lees meer over droogbloemen

Wil je graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook!