Wat zijn Droogbloemen?

Gek op bloemen!

Ben jij ook zo gek op bloemen maar wil je niet elke week een nieuw boeket kopen? Kies dan voor een boeket Droogbloemen! Deze bloemen zijn dé woontrend van 2020. Deze prachtige boeketten hebben veel weg van verse bloemen, alleen worden ze op een andere manier verwerkt na de oogst. Ze behouden hun prachtige kleuren waardoor jij lang kunt genieten van een prachtig bloemenboeket!

De voordelen van droogbloemen

Gedroogd-Boeket-Paars-Pauwenveer

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen lijken veel op verse bloemen, alleen hebben ze een ander proces ondergaan na de oogst. 
De bloemen moeten eerst worden ‘gedroogd’. De verse bloemen worden in grote aantallen op de kop gehangen op een donkere plek, zodat ze indrogen.

Tijdens dit proces kunnen de bloemen ‘natuurlijk’ gedroogd worden, dit wil zeggen dat ze verder niet bewerkt worden qua kleur. Een tweede manier is het verven of zelfs bleken van de bloemen. Er zijn zo’n 30 soorten bloemen die je in kunt drogen, niet elke bloem is hiervoor geschikt. Op deze manier is er een groot aanbod in kleuren en soorten droogbloemen. Hierdoor passen droogbloemen in elk interieur!

Waarom we dit doen? Op deze manier kun je maanden tot zelfs jaren genieten van jouw prachtige boeketten! Hierdoor zijn droogbloemen een duurzame keuze

Hoelang blijven droogbloemen goed? En hoe zit het met onderhoud?

Het grote voordeel van droogbloem boeketten is dat ze maanden tot zelfs jaren goed blijven. Zeker als je netjes en zorgvuldig met je bloemen om gaat, blijven ze het langste mooi. Dit wilt zeggen als je er voorzichtig mee om gaat.

Als je uitgekeken bent op je boeket hoef je je bloemen niet weg te gooien. Je kunt er namelijk gemakkelijk een nieuw bloemstuk van maken. Je kunt ze ‘herschikken’ of nieuwe gedroogde bloemen aan toe voegen.

Net als verse bloemen zijn de gedroogde varianten gevoelig voor stoten. Droogbloemen hebben verder geen onderhoud nodig. Wacht dus niet langer en bestel snel je eigen boeket met Droogbloemen!

Gedroogde-Bloemen-Zonnebloemen

Ik wil ook een prachtig boeket!

Naast onze samengestelde boeketten maken wij ook boeketten op maat. Zit er niks voor je bij? Neem gerust contact met ons op, wij staan voor je klaar